Sastojci
Kore
9 bjelanjaka
30 žlica šećera
1 žlica octa
2 žlice oštrog brašna
Krema
9 žutanjaka
4 žlice šećera
4 žlice oštrog brašna
2,5 dcl mlijeka
3 vanilin šećera
25 dkg margarina
i još vam treba:
1 l slatkog vrhnja za šlag
voće (banane, jagode, kivi)
Ja sam radila danas samo sa kivijem i bananama pošto baš i nije sezona jagoda
Priprema
Istući čvrst snijeg od bjelanjaka sa šećerom i umiješati lagano ocat i brašno.
Veliki lim za pečenje premazati margarinom, obložiti papirom za pečenje i opet premazati margarinom. Istresti smjesu, poravnati i peći na 150’ C oko 1 sat, pa hladiti u isključenoj pećnici.
Koru odvojiti od papira i prerezati uzdužno na tri trake.
Tući žutanjke sa šećerom, dodati brašno, mlijeko i vanilin šećer. Skuhati da se zgusne i u ohlađeno umiješati margarin.
Slatko vrhnje istući u šlag, a voće narezati na kriške.
Na dno duguljaste tacne staviti jednu koru, premazati trećinom kreme, složiti banane i premazati šlagom. Staviti drugu koru, trećinu kreme, pa jagode i šlag. Staviti i treću koru, ostatak kreme te kivi i omazati cijelu tortu šlagom.
Voće slažete po želji i ukusu, možete i kobinirati, ne mora biti samo jedno voće u jednom redu.
Dobar tek !!!
Nema komentara:
Objavi komentar