Biskvit
25 speculas keksa (ili croant ili fave di cacao grancereale keksi od mulino bianco)
125 gr otopljenog maslaca
- kekse samljeti u multipraktiku i dodati rastopljeni maslac
- kalup za tortu na dno staviti papir za pecenje i dobro utisnuti cookie crumb (bolje da ima malo vise maslaca nego premalo jer se onda podloga raspada)
Zuta krema
500 gr mascarpone sira (ja koristim onaj od vindije)
3 jaja
3 zlice secera
- mascarpone dobro izmiksati
- u drugoj posudi pjenasto umutiti jaja skupa sa secerom i polako dodavati siru uz miksanje
- preliti preko biskvita i lagano nekoliko puta lupnuti sa cijelim kalupom po stolu da mjehurici zraka izadju na povrsinu
• pecnicu ugrijati na 180°C , peci cca.20 min (ovisno o pecnici) tj. dok torta ne dobije zlatno zutu boju na vrhu i sredina torte vise nije wiggly
bijela krema
2 crvena kisela vrhnja
2 vanili secera
2 zlice secera
- dobro umutiti sve sastojke i lagano od vanjskog ruba prema unutra namazati bijelu kremu po pecenoj torti.
- vratiti u ugasenu pecnicu na cca.10 min
- tek kad se ohladi na sobnoj temperaturi staviti ju u frizider na bar 2h
Preljev od sumskog voca
200gr smrznutog sumskog voca (mix ili samo maline, jagode, borovnice), naravno da se to isto moze napraviti i sa friskim bobicastim vocem
2, 3 klincica
3 zlice secera
1 velika zlica aceto balsamico
malo maslaca
- otopiti smrznuto voce na laganoj vatri
- dodati secer, klincice, maslaca i aceto balsamico
- pojacati vatru i uz povremeno mijesanje kuhati dok se preljev ne zgusne
Tortu servirati dobro ohladjenu i svaku krisku preliti sa vrucim umakom tik pred serviranje.
Dobar tek Vam želim !!!
Nema komentara:
Objavi komentar