subota, 18. prosinca 2010.

Kruh sa sirom

mjera-šalica od 2dcl

2 šalice brašna
2 šalice mlijeka
1 prašak za pecivo

15 dkg sira
malo soli

Brašno,sol i prašak za pecivo promješati.
Izribati na to 15 dkg sira.
Dodati mlijeka,malo po malo i mješati..
Kad se sve stvori u jednaku smjesu na pobrašnjenom stolu oblikovati u štrucu, zarezati na par mjesta i malo premazati uljem.
Peći na 200 stupnjeva oko pola sata (ovo sve ovisi o pećnici kakvu imate,meni u nekima treba i 45 min,ali vidjeti ćete po njemu kad je gotovo )
Ovaj kruh je savršen i okusom i brzinom pravljenja,nije potrebno dizanje jer u njega ne ide kvasac.
U njega sam znala dodavati ili čvarke ili špek,varijacija koliko želite.Ja uvijek radim duplu smjesu jer ovu skoro pojedemo za doručak.

Dobar tek Vam želim !!!

Nema komentara:

Objavi komentar