subota, 18. prosinca 2010.

Gitin kolač

biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice brašna
3 žlice kakaa

krema od višanja
1 staklenka kompota od višanja
3 žlice šećera
3 žlica gustina

čokoladna krema
1/2 l slatkog vrhnja
30 dag čokolade za kuhanje

Priprema
Istući snijeg od bjelanjaka i dodavati mu žlicu po žlicu šećera, žumanjca i na kraju lagano umješati brašno i kakao.
Peći na većem limu na papiru za pečenje 15 min. na 180° C.
Pečeni kolač ostaviti da se ohladi.
Kompot od višanja skuhati sa šećerom i gustinom i ohladiti.
Zagrijati slatko vrhnje, dodajti čokoladu i mješajti dok se čokolada ne otopi.
Dobro ohladiti (jako DOBRO, možete staviti i u zamrzivač malo), a zatim izmiksati.
Biskvit prvo premazati kremom od višanja, a zatim kremom od čokolade i vrhnja.
Dobar tek!!!!

Nema komentara:

Objavi komentar