1,5kg goveđeg buta
2 male jabuke-izrezane na cetvrtine
30 dg suhih sljiva
3 luka
4 mrkve
5 cesnjaka,
2 lovorova lista,
malo ruzmarina,
sol,
papar,
panceta(lijepa mesnata-dobro dimljena),
persinov list i stabljika
1,5 litra crnog vina
2 dcl octa
Meso zarezati i u rupe stavljati slaninu narezanu na trakice,mrkvu i 2 klinčića
Staviti u veliku posudu i zaliti s vinom octom i vodom,staviti u frižider preko noći da stoji.
Sutradan izvaditi meso i dobro ga obrisati.
Ispeci ga na vrelom biljnom ulju da dobije koricu sa svih strana, izvaditi ga van.(peći u dubljoj šerpi jer se poslije meso vraća i mora se prekriti vinom)
Na tom istom ulju izdinstati jabuke, mrkve, češnjak, kapulu, suhe sljive.
Kad je povrce uhvatilo lijepu boju, vrati se meso i zalije se sa pola litre crnog vina i vode dok meso ne prekrije. Dodati sve preostale zacine i kuhati na laganoj vatri oko 1,5- 2 sata (meso moze ostat sirovo al ga nikako ne prekuhati).
Maso izvadimo vani i ostavimo ga da se odmori a saft propasiramo (ja sam pasirala štapnim mikserom)
Ako je pregusto dodati crnog vina-rijetko nece biti, ako je prekiselo dodati secera, ako je preslatko dodati octa, ako vam nije dovoljno jak okus mozete dodati worcester sos-nekoliko kapi.
Meso izrezati i vratiti u saft i kuhati jos par minuta dok se meso ne poveze sa saftom, ako je meso ostalo jako crveno iznutra kuhati malo duze dok meso nije potpuno gotovo.Poslužite uz domaće njoke.
Dobar tek Vam želim !!
Nema komentara:
Objavi komentar