četvrtak, 6. siječnja 2011.

Sladolediiiiii

Sladoled od čokolade i prženih lješnjaka

2,5 dcl mlijeka
2,5 dcl slatkog vrhnja
3 zumanjka
50 g smedjeg secera
150 g cokolade
100 g ljesnjaka

Ljesnjake poprzite u pecnici ili na tavi i sameljitu u kasu.

Zumanjke i secer pjenasto umijesajte.

Zagrijte mlijeko sa slatkim vrhnjem (ne smije prokuhati).

Prelijte u posudu s zutanjcima i secerom (postepeno dolijevajte da se jaja ne bi zgrusala).

Kuhajte na pari dok se smjesa ne zgusne.

Kad se zgusne dodajte mljevene przene ljesnjake i cokoladu. Mijesajte dok se cokolada ne otopi potpuno.

Ohladite na sobnu temperaturu.

Ako imate aparat za sladoled, mozete zamrznuti smjesu u njemu, ili ju jednostavno stavite u zamrzivac, mijesajuci svakih 30 minuta, dok se ne zamrzne.

Nema komentara:

Objavi komentar