Pogača sa slaninom
Sastojci: 400g pšeničnog brašna, 1 paketić suhog kvasca,200g dimljene slanine narezane na kockice, 1 poravnana žličica morske soli
Priprema: 1. Brašno, kvasac i sol stavite u veliku plastičnu posudu, dodajte2,5 dl vode i umijestite tijesto. Kad postane homogeno, premjestite ga na radnu plohu posutu brašnom oblkujte kuglu.Mijesite je dok se tijesto ne počne samo odvajati od vaših prstiju, dodajući malo brašna ako se previše lijepi.Ponovno prebacite u plastičnu posudu, prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite da se diže na 24- 25 “C. Za dva sata udvostručit će se obujam.
2. Kad se tijestodigne , ponovno ga izvadite na pobrašnjenu radnu plohu, premjestite te ostvaite da stoji otprilike još 1 sat.
3.Pošto se ponovno diglo, premijesite tijesto nekoliko puta, dodajući komadiće slanine.Prerežite ga na dva jednaka dijela i oblikujte dvije ovalne pogače,koje stavite u lagano nauljenu duguljastu posudu.Prekrijte tijesto krpom i ostavite da se diže dodatnih 20 minuta.
4.Zagrijte pećnicu na 210 “C. Kad se tijesto digne , maknite krpu i stavite pogače peći oko 40 min. Kušajte mlake.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar